BIOGRAFI

Espen Takle (f.1994) har på tross av sin unge alder allerede utmerket seg fra orgelkrakken både som konserterende organist,  liturgisk orgelspiller og som akkompagnatør. Espen tar på seg oppdrag med profesjonalitet, meget høyt kunstnerisk nivå, stor imøtekommenhet og med gode samarbeidsevner. I dag arbeider Espen som kantor i Gamle Aker kirke i Oslo og underviser i orgelspill  og liturgisk spill ved NLA Høgskolen.

Takle fullførte våren 2017 sin bachelorgrad i kirkemusikk med fordypning i orgelspill ved Norges musikkhøgskole. Veien gikk videre med en mastergrad i utøvende orgel ved samme institusjon hvor Espen fordypet seg i orgelmusikk av Herbert Howells og britisk orgelmusikk fra første halvdel av 1900-tallet. Ved siden av fulltidsstudier har han også jobbet som organist i Sagene og Iladalen menighet i Oslo fra 2014 til 2019.  Fra 2020 til 2023 virket Espen som kantor i Greverud kirke utenfor Oslo.

Espen spiller jevnlig konserter og hans medvirkning sammen med andre musikere strekker seg fra oppdrag som akkompagnatør av kor og solister til å ha spilt med Oslo-Filharmonien i Oslo konserthus. Sommeren 2018 gav han konsert under konsertserien Internasjonale orgelkonserter i Oslo domkirke og høsten 2019 gav han konsert under Oslo orgelfestival i Frogner kirke. Takle har de siste årene forøvrig gitt solokonserter på det historiske Glogerorgelet (fra 1765) i Kongsberg kirke, Vasakyrkan i Gøteborg, Hollenbachorgelet (fra 1891) i Sagene kirke i Oslo, Kristiansand domkirke, Trefoldighetskirken i Arendal, Bragernes kirke i Drammen, Svenska Margaretakyrkan i Oslo, Oddernes kirke i Kristiansand, Hønefoss kirke, Greverud kirke i Oppegård, for å nevne noe.